top of page

Shaf…. όπως Reddington και το the Blacklist της Κύπρου;





Καταδικάστηκε πέρσι σε ποινή φυλάκισης ως ο εγκέφαλος της λειτουργίας του εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης στη Λεμεσό και του εμπρησμού της αίθουσας τεκμηρίων του επαρχιακού δικαστηρίου της πόλης. Μάλιστα ο σχεδιασμός και οι εντολές για τον εμπρησμό στο δικαστήριο, δόθηκαν στους εκτελεστές ενώ ο περιβόητος άντρας βρισκόταν στο κελί του στις Κεντρικές φυλακές. Ο συγκεκριμένος θεωρήθηκε ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο του Σύρου Ahmed Zaidan, το πτώμα του οποίου δεν έχει εντοπιστεί.

Με αυτά στο ενεργητικό του, οι αρχές ασφαλείας και η Νομική Υπηρεσία έκριναν ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και αποφάσισαν απέλαση του καθώς πρόκειται για αλλοδαπό 33 ετών! Ο 33χρονος απελάθηκε με τον όρο να μην επιστρέψει ξανά στην Κύπρο, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η ποινή του. Όρο που προφανώς ο περιβόητος νεαρός δεν έλαβε υπόψη αφού προχθές εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αγία Νάπα έχοντας στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης, χρηματικό ποσό 5,095 ευρώ και 8,750 δηνάρια, αριθμό τηλεφώνων, κάρτες sim, κουκούλες, γάντια και ομοίωμα πιστολιού.

Λόγω του γεγονότος ότι εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση κατοχής μεθαμφεταμίνης βάρους πέραν των δύο κιλών που εντοπίστηκε στο χωριό Παραμύθα, τον περασμένο Ιούνιο, παραδόθηκε στην αστυνομία Λεμεσού (δεν ξέρω αν θα διωχθεί ποινικά για την υπόθεση της Αγίας Νάπας ή έννοια σου). Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση. Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών με επίκληση θέματα ασφάλειας της Δημοκρατίας! Την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονται στη φυλακή για χρέη και μικροπαραβάσεις, ένας εγκληματίας δρα στην Κύπρο ανενόχλητος. Δρα ανενόχλητος παρά το γεγονός ότι έχει βεβηλώσει ακόμη και το «Ναό της Δικαιοσύνης» με τον εμπρησμό αίθουσας του δικαστηρίου αφού κάποιοι θεώρησαν ως λύση την απέλαση του αντί την υποδειγματική τιμωρία του αφότου κρίθηκε ένοχος, δηλώνοντας ουσιαστικά ανικανότητα να τον συνετίσουν, την ώρα που στο νησί μας φτάνουν καθημερινά δεκάδες παράνομοι μετανάστες.

Του έθεσαν ως όρο να μην επιστρέψει στην Κύπρο, όρο που προφανώς ο τύπος έγραψε στα … παλιά του τα παπούτσια, αφού επέστρεψε στο νησί και όπως δείχνουν όσα εντοπίστηκαν στην κατοχή του, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του. Ίσως διότι κάποιοι του έδωσαν την εντύπωση μάλλον ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Με τη δικαιολογία την ασφάλεια του Κράτους, αποφασίστηκε χθες όπως η διαδικασία γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Άλλο και αυτό! Νέο φρούτο της εποχής. Παλιότερα, κεκλεισμένων των θυρών διαδικασίες γίνονταν για να προστατευτούν τα θύματα. Πλέον οι θύτες και οι εγκληματίες έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα θύματα και τους νομοταγείς πολίτες για αυτό και ελαφρά τη καρδία τα δικαστήρια δέχονται αιτήματα των δικηγόρων υπεράσπισης για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασίας (υπόθεση του καθ’ ομολογία δολοφόνου των δύο γυναικών στον Αμίαντο/ υπόθεση των δύο υπόπτων για τις απανωτές βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό σε αντιδιαστολή με την υπόθεση των δύο Ινδών που προμήθευαν με ναρκωτικά δύο ανήλικες ).

Στη χθεσινή διαδικασία, αποφασίστηκε λοιπόν να γίνει η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών για θέματα ασφάλειας. Μόνο που το θέμα ασφάλειας, αφορούσε το όνομα αυτού που υπόγραψε τη συμφωνία απέλασης του 33χρονου. Προφανώς, αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα δεν υπολόγισαν ότι είναι ευρέως γνωστό, ότι τέτοιες συμφωνίες ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ είθισται να υπογράφει…

Όπως και να χει, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση των ανακριτών της ΥΚΑΝ είναι όπως μετά την εκπνοή του διατάγματος κράτησης του, να αποταθούν στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση. Να αποφασιστεί δηλαδή το μέλλον του τύπου.

Μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι ένας 33χρονος κρατάει «αιχμάλωτη» μια Δημοκρατία, η οποία στο παρελθόν κατάφερε να απαλλάξει την κοινωνία από φατρίες και οργανωμένο έγκλημα.

Χωρίς να το θέλω η υπόθεση του Shaf…(αρχικά του ονόματος του για ευνόητους λόγους) από το Ιράκ μου θυμίζει την Αμερικανική σειρά The Blacklist,όπου ο διαβόητος καταζητούμενος Raymond "Red" Reddington, αρχίζει να συνεργάζεται με το FBI, παραδίδοντας του τη «μαύρη λίστα» με τα ονόματα κακοποιών με αντάλλαγμα πλήρη ασυλία για όλες τις κατηγορίες του. Υπερβολές και αποκύημα της φαντασίας σας θα μου πείτε. Μακάρι! Αλλιώς, πραγματικά έχουμε πρόβλημα!


bottom of page