top of page

Έλον Μασκ:ο πραγματικός κυρίαρχος

Updated: Apr 27, 2022




«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας», έγραψε ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, λίγο μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter.

Την ώρα που το βλέμμα της ανθρωπότητας είναι στραμμένο στην Ουκρανία σε ένα πόλεμο εντυπώσεων, σκοπιμοτήτων και παραπληροφόρησης, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη διεισδύει στην κοινωνία του λόγου.

Την ώρα που οι "ισχυροι" της γης προσπαθούν με όπλα να... διατρανώσουν την επιρροή τους στην παγκόσμια σκακιέρα, κάνοντας λόγο ακόμη και για κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου (μέχρι εδώ φτάνει ο παραλογισμός), ο Μασκ με μια κίνηση ματ απόκτησε ουσιαστικά την απόλυτη κυριαρχία.

Ναι έχει αποκτήσει την απόλυτη κυριαρχία αφού ως ιδιοκτήτης ενός από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο, ο Έλον Μασκ έγινε παντοδύναμος.

Κάτι το οποίο βεβαίως ο ίδιος φαίνεται γνωρίζει καλά για αυτό και στο πρώτο του μήνυμα ως ιδιοκτήτης του Twitter, αναφέρθηκε στην ελευθερία του λόγου, την οποία συσχέτισε με τη λειτουργική δημοκρατία. Στο μήνυμα του τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ» και είμαι σίγουρη ότι θα το πράξει, στέλλοντας τα ανάλογα μηνύματα και πολιτικές στον επιδραστικό αυτό χώρο παγκόσμιας δημόσιας συζήτησης.

Και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον πλανήτη, ο Έλον Μασκ αντιλήφθηκε τη σημασία των λεγομένων του Βρετανού συγγραφέα, πολιτικού και λόρδου, Έντουαρντ Μπούλβερ-Λύττον: η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος..., την ώρα που χιλιάδες αμάχοι θυσιάζονται σε ανώφελους πολέμους ή στρατιωτικές συρράξεις.




0 comments
bottom of page