top of page

Ήταν ρατσισμός μα κυρίως αχαπαροσύνη



Οι επτά φόνοι - εάν είναι μόνο τόσοι που διέπραξε αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας (και τυχόν συνεργοί του - διότι προσωπικά δεν έχω πειστεί ακόμη για κάποια πράγματα σ' αυτή την πρωτοφανή και συγκλονιστική υπόθεση) αποδεικνύουν περίτρανα τις ρατσιστικές αντιλήψεις μα κυρίως την εγκληματική αχαπαροσύνη κάποιων στην αστυνομία.

Στο άκουσμα των πρώτων φόνων, της άτυχης Mary Rose και της κορούλας της, απέδωσα τους χειρισμούς των αστυνομικών στην έλλειψη υποψίας, λόγω των πολλών υποθέσεων που χειρίζονται και στο γεγονός ότι ο δράστης ενήργησε μελετημένα, προσεκτικά, δημιουργώντας έτσι στοιχεία που οδηγούσαν σε λάθος συμπεράσματα. Τεράστιο λάθος και πραγματικά απολογούμαι για αυτό!

Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο "Ορέστης" ενεργούσε μελετημένα, προσεκτικά και ανενόχλητα τόσα χρόνια, εκμεταλλευόμενος τον ρατσισμό και την αχαπαροσύνη εκείνων που χειρίστηκαν τις υποθέσεις, κυρίως όμως την αδυναμία της ηγεσίας, του πολιτικού προϊστάμενου της και όσων κατάφεραν με τις ενέργειες τους να αποδυναμώσουν την αστυνομία.

Δεν θέλω να πω περισσότερα προς το παρόν. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πολλές μα πολλές παραμέτρους. Εύχομαι μόνο τα πτώματα των τραγικών αυτών γυναικών και των δύο αθώων παιδιών να μας στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμη. Μπας και γίνουμε καλύτεροι. Ναι να γίνουμε όλοι καλύτεροι διότι ΟΛΟΙ μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτή τη φρίκη. Άλλωστε η αστυνομία αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας.



0 comments
bottom of page