top of page

Αναμένοντας τα "τυφλά" εγκλήματα...



Μάλλον θα νήστευε πενήντα μέρες ο μακαρίτης Γλαύκος Κληρίδης όταν χαρακτήριζε την Κύπρο, μπανανία. Τόσα χρόνια μετά, ο χαρακτηρισμός του άλλοτε τροπικού και πολύ... γευστικού φρούτου, πάει γάντι στον πολύπαθο αυτό τόπο, ο οποίος νοσεί σε όλες τις παραμέτρους, αν λάβει κανείς υπόψη το μέγεθος της πατρίδας μας.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό του το συγκεκριμένο φρούτο, δικαίως ο πρώην ΠτΔ, Γλαύκος Κληρίδης το παρομοίασε με το Κράτος μας. Λίγο το σχήμα, λίγο το μέγεθος και το χρώμα, λίγο η γεύση... Ίσως και το γεγονός ότι εύκολα μπορεί να γλυστρήσει κάποιος από την μπανανοφλουδα, κυρίως αν την πετάξει επιδεικτικά ο ίδιος!

Κάπως έτσι μάλλον πάθανε οι διωκτικές αρχές με επικεφαλής βεβαίως τον πολιτικό τους προϊστάμενο, Ιωνά Νικολάου. Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίες διορθώθηκαν με τη δικαιολογία ότι αποδόθηκαν λανθασμένα από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, έγιναν τάχα στοχευμένες συλλήψεις για πρόληψη "τυφλών κτυπημάτων" από τον υπόκοσμο. Όπως ήταν αναμενόνενο βέβαια, οι ύποπτοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι από το δικαστήριο, αφού η σύλληψη τους ήταν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Ναι, δυστυχώς όσα ανόητα βλέπουμε τις τελευταίες με τις "σαρωτικές έρευνες και τις προσαγωγές υπόπτων προσώπων και τις κατασχέσεις" αποτελούν μόνο επικοινωνιακά τεχνάσματα κάποιων εκεί στα ψηλά, που προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι σε αυτό τον τόπο επικρατεί τάξη και ασφάλεια.

Ωσάν και οι εγκληματίες δεν φρόντισαν να "καθαρίσουν" τα υποστατικά τους από οτιδήποτε παράνομο, τόσες μέρες μετά την "κήρυξη του πολέμου κατά του υποκόσμου". Ωσάν και ο υπόκοσμος, σε όλες του τις βαθμίδες, δεν έχει ενημέρωση εκ των έσω για το που και πως θα γίνουν οι έρευνες.

Το δε χειρότερο από όλα είναι ότι ο "πόλεμος για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος" διατυμπανίζεται και ζητούν και τα εύσημα, ωσάν να έχουν εκλείψει οι διαρρήξεις, οι ληστείες, οι εμπρησμοί, οι απόπειρες φόνου, η διακίνηση ναρκωτικών και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, ότι όλοι γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα.

Συνέλαβαν τον Μούζο, ο οποίος έδωσε κάποια πράγματα - όχι με το αζημίωτο βεβαίως και όλα καλά. Όχι Κύριοι, δεν είναι . Οπότε καλά κάνετε να σταματήσετε το σόου και να αναλάβετε πραγματική και κυριολεκτική δράση. Τα εύσημα ανήκουν μόνο στους τίμιους αστυνομικούς και είναι ευτυχώς πολλοί, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για το καλύτερο αποτέλεσμα, οι πλείστοι από αυτούς, χωρίς νησιάνια ή υψηλόβαθμες θέσεις. Οι υπόλοιποι καλά κάνετε να δουλέψετε, αλλιώς να πάτε σπίτι σας. Ξέρετε γιατί;

Διότι αν συνεχίσετε έτσι, δεν θα υπάρξουν τυφλά κτυπήματα από τον υπόκοσμο, αλλά κάποια άλλα πιο σοβαρά και επικίνδυνα. θα υπάρξουν τυφλά κτυπήματα από πολίτες, που με την ανικανότητα σας θα τους μετατρέψετε σε τιμωρούς αφού πλέον ο κάθε ένας από εμάς καλείται να προστατέψει από μόνος του την οικογένεια και την περιουσία του.

Φαινόμενο που όλοι απευχόμαστε, αλλά αν γίνει, εσείς τι θα κάνετε;

0 comments
bottom of page