top of page

ΓεΣΥ, όπως Χρηματιστήριο, Κυπριακές Αερογραμμές, Λαϊκή τράπεζα κλπ;



"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..."

Κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας και κυρίως τα νεύρα μας. Μπήκαμε στο 2019 και ακόμη συζητούν, προσπαθούν να πείσουν και να λειτουργήσουν το πολυπάθητο αυτό Σχέδιο Υγείας. Είναι τέτοιο το μπάχαλο που κλήθηκε να αναλάβει ρόλο πυροσβέστη ο ίδιος ο ΠτΔ!

Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Οι πολίτες, σε μια μπουκιά τόπο, υποφέρουν αφού η υγεία είναι πλέον είδος πολυτελείας, κάποιοι από τους αρμόδιους φαίνεται ότι προσπαθούν να... "μιζάρουν", ενώ κάποιοι από τους γιατρούς έχουν ξεχάσει προ πολλού... τον Ιπποκράτειο όρκο. Η όλη κατάσταση άρχισε να μυρίζει ιδιωτικοποίηση - μακάρι να βγω ψεύτρα.

Σε όλο αυτό λοιπόν το μπάχαλο των δηλώσεων και αντιδηλώσεων και για ένα ακόμη σοβαρό θέμα που αυτή τη φορά, αφορά την υγεία μας, οι αρμόδιοι μας κρατούν σε μαύρα μεσάνυκτα. Κανείς ουσιαστικά δεν ξέρει τι ακριβώς περιλαμβάνει το ΓΕΣΥ. Κατακυρώθηκε, είπαν πρόσφατα, προσφορά κονδυλιού που έχει διαθέσει η Κυβέρνηση, σε οίκο ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώσει πολίτες και γιατρούς. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν έπρεπε να είχε ήδη, πριν την έναρξη της εφαρμογής του Σχεδίου Υγείας; Γίνεται τώρα που υποτίθεται έχει αρχίσει η εφαρμογή του;

Ουσιαστικά, αν κατάλαβα καλά, το μόνο σίγουρο και το μόνο που αντιληφθήκαμε καλά ως πολίτες είναι ότι κάθε μήνα θα αποκόπτεται ένα ποσό από τα εισοδήματα μας - άγνωστο ακόμη πόσα, για ένα Σχέδιο Υγείας που δεν ξέρουμε πότε θα εφαρμοστεί!

Ότι νάναι σ' αυτόν τον τόπο. Ανέκαθεν το Κράτος (Όλες ανεξαρτήτως οι κυβερνήσεις) εργάζεται και προστατεύει τους έχοντες, τους γνωστούς και τους κουμπάρους, οι υπόλοιποι.... Αλλά καλά να μας κάνουν, τέτοιοι που είμαστε!


0 comments
bottom of page