top of page

Ετοιμαστείτε...Στο σφυρί τα σπίτια σας



Παρά τις έντονες ομιλιες και επικρίσεις, τα "αγκρίσματα" και τις βαρύγδουπες δηλώσεις με τις οποίες μας έχουν πρίξει το τελεύταιο διάστημα οι πολιτικοί μας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα μας, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπερψήφισε χθες την απόφαση της Βουλής με την οποία εγκρίνεται η κυβερνητική εγγύηση που παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών στην Ελληνική Τράπεζα για την απορρόφηση των εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Υπερψήφισε επίσης χωρίς τροπολογίες το πακέτο νομοσχεδίων για τα ΜΕΔ και το καθεστώς της ΣΚΤ.

Βέβαια, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να προφυλαχθούν οι πολίτες, ασχέτως από το γεγονός ότι η ζημιά από τη νέα τραπεζική τραγωδιά θα φορτωθεί στους δικούς μας ώμους. Στους δικούς μας ώμους θα φορτωθεί επίσης το ποσό των αποζημιώσεων των τραπεζικών υπαλλήλων που εκτός από τα προνόμια που είχαν τόσα χρόνια, τώρα θα αποζημιωθούν τα μέγιστα, σε αντίθεση με τις χιλιάδες των εργαζομένων που έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια από τις δουλειές τους, στον ιδιωτικό τομέα λόγω της κρίσης και που το μόνο που έχουν πάρει είναι ένα μεγάλο Τίποτα.

Δεν θα πω τίποτα για αυτούς τους καημένους - ανάμεσα τους και η υποφαινόμενη, οι οποίοι στερούνταν βασικά πράγματα στη ζωή τους, εργάζονταν δυο και τρεις δουλειές για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις και τα δάνεια τους. Παρά τα ψηλά επιτόκια, τις υπερχρεώσεις και διάφορα άλλα που πλήρωναν άδικα τόσα χρόνια. Ξέρετε εκείνα που ανακαλύπτει ο δανειολήπτης μετά που πάρει το δάνειο και αρχίσει την πληρωμή των δόσεων, διότι οι όροι τους αναγράφονταν σε κάτι λιλιπούτεια γραμματάκια που για κάποιο περίεργο λόγο κανείς δεν βλέπει προηγουμένως.

Όπως και να χει, Συνεργατισμός τέλος και παρά το γεγονός ότι όλοι μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, κάτι μου λέει ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εκποιήσεις. Σύντομα κάποιοι θα βγάλουν στο σφυρί, σπίτια, διαμερίσματα και άλλα. Μακάρι να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά....

0 comments
bottom of page