top of page

Εύγε! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...



Έκαναν σαρωτικές έρευνες σε Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Συνέλαβαν 18 πρόσωπα στη Λάρνακα τα οποια βεβαίως στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους. Συνέλαβαν επίσης τρεις άλλους στη Λεμεσό, λήπτες ΕΕΕ, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά, τους οποίους και αυτούς ίσως να έχουν ήδη αφήσει ελεύθερους - δεν ξέρω αν θα τους αποκοπεί το ΕΕΕ, δεν νομίζω. Μας έχουν πρίξει με τις δηλώσεις τους για τις συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και τι γίνεται;

Λίγες ώρες μετά δύο πολίτες στην Πάφο, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και ληστείας. Ο ένας, ιδιοκτήτης σουβλιτζίτικου έπεσε θύμα ενέδρας από κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον ξυλοφόρτωσαν, έριξαν πυροβολισμό στον αέρα για να τον τρομοκρατήσουν, του άρπαξαν σαράντα χιλιάδες ευρώ και έφυγαν Κύριοι. Ο άλλος πολίτης άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, στις δέκα η ώρα το βράδυ, επειδή άκουσε φασαρία και βρήκε δύο άγνωστα του πρόσωπα τα οποία του επιτάθηκαν με στέκα του μπιλιάρδου, τον κτύπησαν και του άρπαξαν δύο χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Αλήθεια που ήταν η αστυνομία για να προστατέψει αυτούς τους πολίτες; Θα μου πείτε "η αστυνομία δεν μπορεί να είναι έξω από κάθε σπίτι, κλπ κλπ". Καλά αφού δεν μπορεί να είναι έξω από κάθε σπίτι - είναι κατανοητό - τόσες ώρες μετά γιατί δεν εντοπιστήκαν οι δράστες; "Δεν είναι εύκολο να τους εντοπίσεις" θα βιαστούν να απαντήσουν κάποιοι και είναι λογικό, αφού ενδεχομένως οι ληστές να μην εμπίπτουν στο λεγόμενο οργανωμένο έγκλημα που θέλουν να πατάξουν ηγεσία και πολιτικός προϊστάμενος των διωκτικών αρχών.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αντί να κάτσουν σοβαρά και μετρημένα να δουν και να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα σε όλες της, τις παραμέτρους συνεχίζουν το επικοινωνιακό παιγνίδι σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Ατυχής δε κατά την ταπεινή μου άποψη και η δήλωση του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη για το έγκλημα που υπήρχε από το 1960. Πρόεδρε μου, με όλο το σεβασμό, ποτέ μα ποτέ στο παρελθόν δεν καταγράφηκαν τόσες μα τόσες επιθέσεις κατά πολιτών. Ποτέ μα ποτέ δεν σφάξανε κάποιους για ανύπαρκτα χρηματοκιβώτια, δεν συνέθλιψαν το κεφάλι γέροντα για 80 ευρώ, δεν φίμωσαν ηλικιωμένη για 250 ευρώ και άλλα πολλά. Οπότε κάτι πάει λάθος Πρόεδρε μου και καλό θα ήταν να βρεθεί αυτό το λάθος διότι, πραγματικά δεν πάμε καλά.

0 comments
bottom of page