top of page

Λουκέτο στα σχολεία. Τώρα τι;



Αναλφάβητοι, "greekenglish" μαθητές που "πατώνουν" στις προεισαγωγικές εξετάσεις. Γονείς που πληρώνουν μια περιουσία σε φροντιστήρια - κάποια εκ των οποίων γίνονται από διορισμένους καθηγητές. Άποροι μαθητές, αυξημένη εγκληματικότητα, βία στους σχολικούς χώρους, ναρκωτικά...

Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή εικόνα του δημόσιου σχολείου. Μια εικόνα για την οποία φταίμε όλοι: οι γονείς οι οποίοι έχουμε συνηθίσει τα παιδιά μας στον υπερκαταναλωτισμό στερώντας τους ουστιαστικά την αγάπη, τη στοργή και κυρίως τη σωστή παιδεία, οι εκπαιδευτικοι, οι πλείστοι των οποίων συμπεριφέρονται πλέον μόνο ως κακοί επαγγελματίες, έχοντας ξεχάσει ότι η μόρφωση είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, το Κράτος που με την απουσία του συνέβαλε στην χείριστη αυτή εξέλιξη της Παιδείας, τα ΜΜΕ και εμείς οι δημοσιογράφοι, διότι ελάχιστες είναι οι φορές που προβάλλουμε τα όσα όμορφα,ευγενικά και σημαντικά επιτυγχάνονται στα σχολεία μας, είτε από μαθητές ως οντότητες, είτε από σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς.

Έχουμε όλοι ευθύνη, όμως είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις, τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες. Είναι θλιβερό που στην προσπάθεια τους να πείσουν για το δίκαιο του αγώνα τους, οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι θλιβερό που η Κυβέρνηση, διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο το όλο θέμα, που απέτυχε τόσο στο να βρει λύσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά, όσο και να έχει εναλλακτικές προτάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης. Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπεις κλειστά τα σχολεία για 48 ώρες με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Είναι θλιβερό να βλέπεις πως αυτός ο τόπος βουλιάζεται από κάποιους οι οποίοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, ξέρωντας ότι δυστυχώς βρίσκονται στο απυρόβλητο.

0 comments
bottom of page