top of page

Γιατί τόσες προσβολές προς το πρόσωπο μας κύριε Ελεγκτή;

Updated: Jul 5, 2021



Αγαπητέ Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγαπητή ελεγκτική υπηρεσία, είμαι μια από αυτούς που σύμφωνα με την ανακοίνωση σας μονιμοποιήθηκα από το «παράθυρο» στο ΡΙΚ. Είμαι μια από αυτούς που πήρα μεγάλη αύξηση και με το μισθό μου γίνεται διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών. Είμαι μια από τους πέντε συναδέλφους, ανταποκριτές του ΡΙΚ που εργάζομαι υπερωρίες και που σύμφωνα με την ανακοίνωση σας «σε ανεξέλεγκτο ωράριο και με υπερωρίες που έχουν αυξήσει κατά 50% τα έξοδα του ΡΙΚ!

Μετά από πέντε χρόνια στο ΡΙΚ, την 1η Ιανουαρίου του 2019, από παροχέας υπηρεσιών, έγινα μισθωτή με ακάθαρτο μισθό 1170 ευρώ το μήνα. Οι δε υπερωρίες μου το μήνα – και κατέχω όλα τα σχετικά έγγραφα και αποδείξεις, δεν έχουν ξεπεράσει σχεδόν ποτέ τα 100 ευρώ – εκτός βέβαια και αν ο φίλτατος Γενικός Ελεγκτής θεωρεί υπερωρίες τις Κυριακές για τις οποίες καταβάλλεται επίδομα σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Φέτος, ο μισθός μου κ. Μιχαηλίδη αυξήθηκε! Ναι, ναι, είμαι ψηλόμισθη! Μπήκα στην αρχική Α4 κλίμακα. 1270 ευρώ ακάθαρτα.

Για το ωράριο… Θα ήθελα πάρα πολύ να μην ξυπνάω στις 5 το πρωί για να με ακούσετε στο Πρωινό Δρομολόγιο και για να με παρακολουθήσετε, φρέσκια – φρέσκια στην Πρώτη Ενημέρωση.

Αλήθεια πόσες φορές με έχετε ακούσει να δίνω ανταπόκριση καθόλη τη διάρκεια του Πρωινού δρομολογίου που αρχίζει από τις 6 – 10 το πρωί όταν γίνεται – όπως συνήθως ο μαύρος χαμός στη Λεμεσό;. Πόσες φορές με έχετε ακούσει στο ΑΠΟ ΜΕΡΑ και τη μεσημβρινή ζώνη του Τρίτου και του Πρώτου. Πόσες φορές αλήθεια έχετε δει τη φάτσα μου σε ζωντανή μετάδοση από τα κάκκαφα, από πυρκαγιές, από καταστροφές, από το σπίτι του Προέδρου, από το Λιμάνι, από το Τρόοδος, από, από.. στα δελτία των έξι και των οκτώ;

Ξέρετε μήπως, πόσες φορές ξύπνησα για να καλύψω νυχτερινά θέματα επικαιρότητας, θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, φόνους, πλημμύρες κλπ; Αλήθεια πείτε μου σε ποιο μέρος του κόσμου αυτές οι ώρες δεν πληρώνονται με υπερωρίες; Κάντε τον κόπο αλήθεια να μάθετε πόσο πληρώνονται οι παροχείς υπηρεσιών στο εξωτερικό. Υπερωρίες για τις οποίες ελεγχόμαστε ιδιαίτερα από τους προϊστάμενους μας, αν και ξέρετε δεν έχουμε τη φήμη απατεώνων, εξάλλου η δουλειά μας φαίνεται. Τη βλέπετε και την ακούγετε. Αν όχι, προτίθεμαι να σας παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά που τρέχω σε ένα θέμα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ξημερώματα.

Τώρα θα μου πείτε, επιλογή σου. Σίγουρα και είμαι πολύ ευτυχισμένη για αυτό και πραγματικά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να εργαστώ στο ΡΙΚ, μετά από πολυετή εμπειρία σε ιδιωτικά ΜΜΕ. Ξέρετε όμως, εγώ δεν διορίστηκα όπως εσείς, ούτε βεβαίως παίρνω το μισθό σας.

Και για να ακριβολογούμε, διότι φαίνεται ότι η μνήμη μας είναι μικρή. Τη δουλειά στο ΡΙΚ την πήρα όταν προκηρύχθηκε η θέση με τις απαραίτητες διαδικασίες που προνοούνταν εκείνο τον καιρό. Επίσης, έτσι προς ενημέρωση σας, στο παρελθόν είχα περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις που είχε προκηρύξει το ΡΙΚ για θέσεις δημοσιογράφων στη Λευκωσία – ναι, ναι κατέχω τα προσόντα όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είμαι κάτοχος ΜΑ στη δημοσιογραφία και επίδοξη υποψήφια Διδάκτορας.

Αναφέρεστε στο δικαίωμα άλλων πολιτών να πληρώσουν τις θέσεις και ότι το ΡΙΚ έχει στερηθεί το δικαίωμα επιλογής καταλληλότερων ατόμων. Θεωρείτε δηλαδή ότι εμείς τα πέντε άτομα, εκ των οποίων κάποιοι με υπηρεσία 28 ολόκληρα χρόνια, δεν είμαστε ικανά για τις θέσεις των ανταποκριτών; Αλήθεια γιατί δεν κάνετε μια έρευνα για να δείτε πόσοι αιτήθηκαν για να εργοδοτηθούν στο ΡΙΚ ως ανταποκριτές Λάρνακας και για ποιους λόγους, σε αντίθεση με τις αιτήσεις για τις θέσεις στη Λευκωσία; Γιατί άραγε;

Πέραν τούτου όμως, αν λάβουμε υπόψη την ανακοίνωση σας και το σκεπτικό σας για τη δουλειά μας, ο διορισμός σας, ίσως να έχει στερήσει την Ελεγκτική Υπηρεσία, από το να έχει κάποιον ικανότερο Ελεγκτή. Πραγματικά η ανακοίνωση σας με προσβάλει ως άνθρωπο, ως δημοσιογράφο και κυρίως ως πολίτη αυτού του Κράτους.

Αντιλαμβάνομαι ότι ενδεχομένως δεν έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις στο θέμα της αλλαγής του καθεστώτος εργοδότησης μας. Δεν θα σχολιάσω τα όσα γίνονται στον τόπο μας, τα παράνομα και τα ευτράπελα, τα σκάνδαλα με εκατομμύρια όπου πραγματικά γίνεται διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Για το θέμα μας, η νομοθετική εξουσία έδωσε το πράσινο φως, ίσως για να διορθώσει στρεβλώσεις. Αντί να τα βάζετε με πέντε πλάσματα που ο μισθός τους στο σύνολο δεν αγγίζει το μισθό κάποιων, ίσως και το δικό σας, να τα προσβάλλεται ωσάν να είναι οι χειρότεροι απατεώνες στην Κύπρο, καλό θα ήταν να ψάξετε εκεί όπου βρίσκονται τα πραγματικά σκάνδαλα. Αλήθεια όμως έχετε το θάρρος να το κάνετε;

0 comments
bottom of page