top of page

Η μυστική έκθεση του FBI για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ



Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέα έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ανάμεσά τους και μια μυστική έκθεση για τον ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όπου παρουσιάζονται προσωπικά στοιχεία για τη ζωή του, άγνωστα μέχρι σήμερα αλλά παράλληλα καθόλου θετικά...

Μέσα σε 20 σελίδες, το FBI ισχυρίζεται ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε συνδέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα, χαρακτηρίζει «όχημα φοροαποφυγής» τη Νότια Χριστιανική Ηγεσία, που ίδρυσε και υποστηρίζει ότι οι διασκέψεις της οργάνωσης για τα δικαιώματα των μαύρων στην πραγματικότητα ήταν «σεξουαλικά όργια».

Ακόμη, ο Αμερικανός ιερέας των Βαπτιστών φέρεται, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, να είχε «σεξουαλικές παρεκκλίσεις» και νόθα παιδιά. Μάλιστα, η πιο γνωστή ερωμένη του παρουσιάζεται να είναι η διάσημη τραγουδίστρια και πολιτική ακτιβίστρια Τζοάν Μπαέζ.


«Μάθαμε τον Φεβρουάριο του 1968, από έμπιστο άτομο του Λος Άντζελες, ότι ο Κινγκ είχε μια παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγο ενός γνωστού οδοντίατρου, το 1962. Πιστεύει ότι ο Κινγκ απέκτησε ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε από αυτή τη γυναίκα, καθώς ο σύζυγός της φέρεται να είναι στείρος», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

«Το παιδί μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τον Κινγκ και ο ίδιος συμβάλλει στην υποστήριξη του. Τηλεφωνεί σε αυτή τη γυναίκα κάθε Τετάρτη και τη συναντά συχνά, σε διάφορες πόλεις, σε ολόκληρη τη χώρα». Ένα τμήμα της έκθεσης με τίτλο «Προσωπική Συμπεριφορά του Κινγκ» γράφει:

Με κονδύλια που είχε λάβει από το Ίδρυμα Ford, ο Κινγκ πραγματοποίησε το πρώτο από τα δύο εργαστήρια, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, τον Φεβρουάριο του 1968, για να εκπαιδεύσει τους νέγρους υπουργούς στην αστική ηγεσία. Ένας εκ των νέγρων υπουργών εξέφρασε τηναπογοήτευσή του για το ποτό, την πορνεία και την ομοφυλοφιλία που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης. Αρκετές νέες και λευκές πόρνες εστάλησαν από την περιοχή του Μαϊάμι. Μία ολονυκτία με σεξουαλικά όργια πραγματοποιήθηκε με αυτές τις πόρνες και με μερικούς από τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Η ανάλυση του FBI για τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, Κινγκ, φαίνεται να συντάχθηκε στις 12 Μαρτίου του 1968, δηλαδή, τρεις εβδομάδες πριν τη δολοφονία του. Αυτό που σίγουρα προκαλεί εντυπώση είναι γιατί βρίσκεται ανάμεσα στουςαπόρρητους φακέλους έρευνας της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ.


Σε επικοινωνία που είχε το CNNi με τον Κλάιμπορν Κάρσον (Clayborne Carson),διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο ίδιος αμφισβητεί κάθετα τους ισχυρισμούς αυτούς. «Εξετάζοντάς προσεκτικά τα αρχεία αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε κάποιος που ήθελε να βλάψει την φήμη του».

Το CNNi υπενθυμίζει ότι το 1964, ένα πακέτο που περιείχε ταινίες και μια επιστολή προς τον Κινγκ παραδόθηκε στο σπίτι του. Την πόρτα άνοιξε η συζυγός του, Κορέττα Σκοτ. Αυτό, συνοδευόταν από μια επιστολή που φαινόταν ότι τον παρακινούσε να αυτοκτονήσει. «Ένα πράγμα σου μένει να κάνεις. Ξέρεις τι είναι. Έχεις 34 ημέρες».

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας επιβεβαίωσε αργότερα ότι το ανώνυμο πακέτο είχε αποσταλεί από το FBI.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ


0 comments
bottom of page