top of page

Οι άλλες εκλογές: Τελικά ο Κύπριος κάμνει της ... κκελές του!



Μεγαλύτερη είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Οι πολίτες φαίνεται να αγνόησαν τις εντολές του «μεσαίου» χώρου, των λεγόμενων «δυνάμεων της αλλαγής» (άσχετο εάν αυτή δεν επετεύχθη) και αποφάσισαν ότι πρέπει να έχουν λόγο στην εκλογή του επόμενου Προέδρου τους. Βασικά αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι "κάμνει της κκελές του"!

Μέχρι στιγμής η διαδικασία είναι ομαλή, αφού δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Μοναδικό περιστατικό που αμαυρώνει την διαδικασία, ο χθεσινός ξυλοδαρμός 69χρονου από 44χρονο σουβλιτζή στη Λεμεσό έπειτα από καυγά τους για τις εκλογές. Τελικά, από ότι φαίνεται ούτε ο ένας ψήφισε ούτε ο άλλος, αφού ο 69χρονος πήγε στο νοσοκομείο και ο 44χρονος στο κελί!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε και πάλι τη μεγαλύτερη «κερκίδα», τόσο σε σχέση με τον ανθυποψήφιο του, όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων. Κερκίδα που δεν ξέρω πόσο και υπό ποιαν μορφή θα παραμείνει αν υπάρξει διαφοροποιημένο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Σε ότι αφορά στις δηλώσεις του ο ΠτΔ, εμφανίστηκε ήπιος και ενωτικός και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.


Ο Σταύρος Μαλάς, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, πλάι στον Χρήστο Μέση και βεβαίως τον Νίκο Κατσουρίδη, η επανεμφάνιση του οποίου βοήθησε πάρα πολύ το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο του. Ο Σταύρος Μαλάς σε ένα ιδιαίτερα μακρύ λόγο, κάλεσε ξεχωριστά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών για να προσέλθουν στις κάλπες, στέλλοντας έτσι τα δικά του μηνύματα.


Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα εκλογικά κέντρα το κλίμα είναι πιο ζωντανό, ίσως λόγω της μεγαλύτερης προσέλευσης του κόσμου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στη Λεμεσό, είδαμε – κρίμα που δεν έχουμε οπτικό υλικό – οικογένειες ντυμένες καρναβαλίστικα να πηγαίνουν στην κάλπη και να ψηφίζουν. Λεμεσός είναι αυτή, το καρναβάλι είναι στο DNA μας.


Όποιο και να 'ναι πάντως το αποτέλεσμα, σημασία έχει η επόμενη μέρα να μας βρει όλους μονιασμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτό τον πολύπαθο τόπο, την πατρίδα μας.

0 comments
bottom of page