top of page

Αγκαλιά με τη φτώχεια οι Κύπριοι. Ανακαλύψαμε την... ταχινόπιτα!



Ένας στους τέσσερις Κύπριους είναι αντιμέτωπος με τη φτώχεια σύμφωνα με τον απολογισμό της Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της με τίτλο: «Η Κύπρος σε αριθμούς».

Στην ετήσια έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφεται επίσης μείωση του εργατικού δυναμικού και συνεχής μετανάστευση των νέων, μείωση των μισθών και κοινωνικών παροχών, ενώ το ΑΕΠ της χώρας κατρακύλησε στα 17,742 εκατ. ευρώ.

Έστω και αργά κάποιοι ανακάλυψαν τη... ταχινόπιττα! Ωσαν να χρειαζόταν η έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας για να αντιληφθεί κάποιος τη μιζέρια που επέφεραν οι Άθλιοι αυτού του τόπου. Ωσάν και δεν γνωρίζουν για τις χιλιάδες ανέργους, τους μισθούς μισθούς των 800 ευρώ, τις συντάξεις πείνας και κυρίως τις ψηλές τιμές των αγαθών και των φαρμάκων. Ωσάν και δεν διαμένουν τόπο. Ή μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί, τόσο τους έχει στραβώσει το διαμαντένιο κουβουκλίο στο οποιο ζουν αυτοί και οι όμοιοι τους. Ένα βλέμμα, Κύριοι, ένα βλέμμα στα νοσοκομεία ή στα γραφεία των κοινωνικών ασφαλίσεων, θα διαπιστώσετε το μέγεθος του εγκλήματος που έχετε διαπράξει εις βάρος αυτού του λαού.

Ας είναι! Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τώρα που μίλησαν οι αριθμοί, πράξτε! Όχι λόγια και ανούσιες υποσχέσεις. Από αυτά χορτάσαμε! Πράξεις και μόνον πράξεις!

0 comments
bottom of page