top of page

Ιατροδικαστές μόνο στα χαρτιά;



Ανέκδοτο τείνει να γίνει η ιστορία με τους ιατροδικαστές στην Κύπρο οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βιώνουν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μια πρωτοφανή απαξίωση με τις απανωτές επισκέψεις Ελλαδιτών συναδέλφων τους.

Έγινε τόσος ντόρος με την νεκροτομή της άτυχης γυναίκας που κατασπαράχθηκε από σκυλιά στην Πάφο, αλλά δυστυχώς όπως διαφάνηκε και πάλι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους.

Πρώτον κάλεσαν την κα Ελένη Αντωνίου να διενεργήσει από μόνη της τις δύο νεκροτομές (!) των θυμάτων του διπλού φονικού στο Στροβόλο, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται, αφού συνηθίζεται σε σοβαρές υποθέσεις να παρευρίσκονται δύο ιατροδικαστές στην μεταθανάτια εξέταση. Έπειτα, κάλεσαν την κα. Χαρά Σπηλιωπούλου, για περαιτέρω ιατροδικαστικές εξετάσεις, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπου οι ανακριτικές αρχές χρειάζονται όση επιστημοσύνη μπορούν να έχουν για να σταθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

Ωστόσο, με αυτές τις κινήσεις, ουσιαστικά μηδενίζεται το έργο των Κύπριων ιατροδικαστών, οι οποίοι παρουσιάζονται ουσιαστικά ως... αχάπαροι.

Άρα, εύλογα εμπλεκόμενοι σε παλιές υποθέσεις, θα αναρωτιούνται κατά πόσον έχει γίνει σωστή ή όχι δουλειά στη δική τους υπόθεση, όπως επίσης και τυχόν νεές υποθέσεις και εγκλήματα προκύψουν, θα απαιτείται από κάποιους η ίδια διερεύνηση, αφού πλέον υπάρχει προηγούμενο.

Για πρώτη φορά, θεωρώ απολύτως δικαιολογημένα και σωστά τα όσα δήλωσε χθες βράδυ ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στο ΡΙΚ για το θέμα, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τους τέσσερις Κύπριους ιατροδικαστές.

Διότι στο τέλος της ημέρας, οι μισθοί, τα αεροπορικά εισητήρια και τα συναφή έξοδα, πληρώνονται από τους πολίτες.

0 comments
bottom of page