top of page

Ουδείς υπεράνω του νόμου; Μπα δεν νομίζω!



Υπερβάλλοντα ζήλο επιδεικνύουν οι διωκτικές αρχές εις βάρος συναδέλφων στα πλαίσια «ποινικής διερεύνησης του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και την δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου».

Από την άλλη ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κατηγορεί την εφημερίδα «Πολίτης» για συγκεκριμένη πολιτική που δεν «έχει καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον» και ότι ουδείς δεν είναι «υπεράνω του νόμου».

Μακάρι να ήταν έτσι αγαπητέ και σεβαστέ μου Γενικέ Εισαγγελέα αλλά δεν νομίζω. Μάλλον δεν χρειάζεται η δική μου ταπεινή γνώμη μιας και τα ίδια τα δρώμενα σας διαψεύδουν παταγωδώς.

Διότι αν δεν υπήρχε κανείς υπεράνω του νόμου, τότε θα βλέπαμε αρκετούς από αυτούς που εκτέλεσαν την οικονομία του τόπου και έγιναν αφορμή για εκατοντάδες αυτοκτονίες πολιτών, διαχρονικά, να τιμωρούνταν έστω και τυπικά.

Διότι αν δεν ήταν κανείς υπεράνω του νόμου, οι διωκτικές αρχές θα επιδείκνυαν τον ίδιο ζήλο όπως αυτόν τώρα εναντίον των δημοσιογράφων και εναντίον κάθε φτωχού μεροκαματιάρη που αγωνίζεται καθημερινά να βγάλει το ψωμί του, για να βάλουν στη φυλακή, όλους τους εμπλεκόμενους στα τόσα μα τόσα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα.

Αλλά και πιο απλά, πιο καθημερινά αν θέλετε, αν δεν ήταν κανείς υπεράνω του νόμου και υπήρχε ο πραγματικός σεβασμός στην προστασία των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, δεν θα καταγράφονταν συνομιλίες συγκεκριμένων ομάδων πολιτών από κάποιους, αλλά ούτε θα υπήρχε κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων απλών πολιτών όπου τα δικά τους δεδομένα γίνονται έρμαιο σε διαφημιστές ή εκλογικά επιτελεία.

Άρα κάπου ίσως κάνετε ένα λάθος. Για να μην αναφέρω διάφορα άλλα θέματα τα οποία δυστυχώς αποδεικνύουν ότι η φράση «ουδείς υπεράνω του νόμου» ισχύει κατά το δοκούν και κυρίως υπέρ των εκάστοτε ισχυρών και με γεμάτο πορτοφόλι ανθρώπους.

0 comments
bottom of page